Vinter - pyttsan!

image26

Den här vackra vinterbilden är tagen på Ängsholmen vid Mälaren i januari 2006. Men bilden känns verkligen overklig. Man måste visst bo norr om småland för att få annat än duggregn från skyn nuförtiden.
I min skånska trädgård blommar lackviolerna, jätteverbenan skjuter nya skott och under en drivkruka spirar rabarbern. På Bjäre har de optimistiskaste pärebönnerna redan skördat årets första nypotatisar. Jag har också börjat fundera på att förgro några redan nu. Det blir färskpotatis och sill redan till påsk om det går vägen...
Värmen drar som bekant norröver. Det sägs att riktig champagne inte längre går att producera i champagne eftersom det har blivit för varmt där, det nya champagnedistriktet ligger enligt kännare i Engelska Dover! Så nu när medelhavsvärmen har kommit till norden är det väl bara att haka på. Planera för ett woodland med kamelior och glöm att du måste gräva upp dahliaknölarna och se fram emot en längre säsong med din härliga trädgård. Så länge det inte kommer iskalla bakslag är våren mer än välkommen!

Dagens Tips! Städa och rensa mellan vårlökarna. Det går inte att rensa när blasten redan har kommit upp! Vill du skydda känsliga perenner funkar det bättre med luftigt granris eller fiberduk som skuggar än med blöta och kalla löv.

Kommentarer
Postat av: linda

härligt med trädgård i vinterskrud. förstår att det inte är i år. här i östergötland har vi inte heller vinter :(


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback