Lökarnas återtåg

På mindre än tre veckor har min trädgård genomgått årets största metamorfos. Det händer varje år och är lika dramatiskt varje gång. Först ett rejält snöoväder med stormbyar och snö på tvärs som driver ihop runt knutarna, därefter vårvärme, 12-15 grader och sol som smälter snön på rekordtid.  Och ett massväxande som hörs som ett oavbrutet knakande. Tusentals och åter tusentals vårlökar, vintergäck,  julrosor och krokus trycker sig upp ur leran till ett gult hav med vita och mörkt lila öar. Det är mäktigt!
Samtidigt är det bara att inse att viloperioden är över. Måste hinna med att förbereda potatislanden, hyra en fungerande jordfräs, åka på Nordiska Trädgårdar, plåta trädgårdsbilder till nästa års trädgårdstidningar och hitta på nya spännande TV-inslag. Allt på en gång och såklart just när man bara borde gå omkring och lukta på blommorna.
PS. Bild kommer så snart ladda-upp-bild-funktionen behagar fungera igen...

Dagens tips: Kolla med din kommun vad de gör med alla överblivna lökar från kommunala planteringar. Ofta slängs de bara på tippen och man kan få en hel skottkärra narcisslökar till skänks efter maj månad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback