Köp en kottkossa!!

En Cottosaurus!
Kolla in butiken som säljer kottkossor och gulnade tallbarr för 0,50 öre styck! Jag älskar trädgårdshumor med självdistans... och så blir man inte så lite sugen på att köpa ett handplockat syrenblad trots allt.
Och, den som kan kan väl svara på varför wunderbaum, som bevisligen är en gran, säljs med tallbarrsdoft!
Bara barr, demobutik

Ogräs eller inte?

Såpnejlika intill stuga i tallskogen. Stockholm

Den är så söt och så växer den bra, såpnejlikan. Och det är ju vad vi vill när vi planterar in en växt i trädgården, eller hur? Men ibland blir det lite FÖR bra. Grannens penningört håller på att ta över mina rabatter och jag har själv planterat in vallört i trädgården. Inte så smart kanske men den var oemotståndlig i plantskolan. Nu är den oemotståndligt stark bland perennerna. Jag försöker att hålla koll och rensar bort fröbärande stjälkar direkt efter blomningen men är egentligen helt utmanövrerad redan...

Dagens tips!
Rotspärra in växter som sprider sig med rotskott i en stor kruka utan botten som grävs ner under jordytan runt växten.  Mynta, bambu, vallört och såpnejlika är bara en bråkdel av den långa listan över perenner som snart blir ogräsliknande.

Hitta dina ogräs här:
http://linnaeus.nrm.se/flora/

Kräfta + gräshoppa = mullvadssyrsa


Kolla vad som kryper runt i jorden i en av Skånes bästa plantskolor, kanske ett urdjur, en alien eller en rymdvarelse, nej - en mullvadssyrsa!

Dagens tips! Gräv mer i jorden, du kanske stöter på något spännande som du aldrig tidigare har sett.

MelonpassionDet är en sällsam lycka att ha växthuset fullt med meloner. Jäsande, svällande, degliknande frukter som den här cantaloupemelonen, Prescott Fond Blanc gör mig salig. Dessutom har jag lyckats få fram flera frukter på Petit Gris de Rennes och en hybridsort. 'Galia' F1.  Eftersom allihopa samsas i samma växthus blir de hej vilt korsbefruktade och fröna kommer inte att gå att spara till nästa års sådder, men det gör inget, jag njuter likafullt i åsynen av frukterna. Tack vare en öppen dörr i växthuset har pollineringen skötts av bin och humlor. Ännu har ingen melon mognat färdigt men jag vet när de är klara. Den morgonen när det doftar melon i hela huset gäller det bara att lukta sig fram till vilken melon det är.

Dagens tips! Låt melonerna breda ut sig över växthusgolvet men lägg upp frukterna på en kakelplatta eller en uppochnervänd kruka så blir de jämnt mogna och risken för skalröta minimeras.