Vi är alla grodor!

image23

Tack vare en blöt sommar har antalet kräldjur, grodor och salamandrar ökat i våra sjöar och vattendrag, står det att läsa i dagens Sydsvenska dagblad. Skönt! För dessa sympatiska djur är extra känsliga för föroreningar och kemiskt nedfall eftersom de andas genom sin tunna hud och deras existens är hotad sedan många år tillbaka.
Vi människor, åtminstone vi som bor i södra Sverige, har idäremot nte fått tillräckligt med sol i år och kan varken uppvisa fräknar eller bruna ben. Å ena sidan minskar kanske antalet fall av malignt melanom, å andra sidan ökar risken för depression och brist på D-vitamin. Klart är att vår känsliga hud också reagerar negativt på för mycket UV-strålning och farligt nedfall. Det eviga regnandet kanske har sina sidor men det är bara att konstatera - vi är alla grodor!

Hortonom - en utbildning för framtiden!

image22

På måndag, den 27:e, startar trädgårdsutbildningarna på Alnarp igen och tack vare trädgårdsämnets popularitet är det fullt av förväntansfulla studenter som kommer till uppropet. Eller så borde det åtminstone vara... Sanningen är förvånansvärt nog en annan, det finns utbildningsplatser kvar både på Hortonomprogrammet (5år) och på Trädgårdsingenjörsprogrammen (2år). Så nu har du en suverän chans att bli hortonom! Som hortonom lär du dig inte bara allt om hur växterna fungerar, utan också hur du kan styra växterna och förädla dem. Alnarp är dessutom ett toppenställe att plugga på!
"Biologists know how plants grow, horticulturists makes you want to eat them!"

Dagens Tips! Gå in på SLUs hemsida och anmäl dig till Hortonomutbildningen!


www.slu.se